به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، گل نساء مبارکی دهیار عیسی آباد در گفتگویی با خبرنگار ما گفت :موزه تهتال هشتم مرداد ماه سال۱۳۹۳ در ساختمانی به قدمت حدود هفتاد سال، از طرف دفتر امور روستایی، توسط داریوش مبارکی به منظور نگهداری از فرهنگ و پیشینه ، این موزه در عیسی آباد راه اندازی شد.
وی افزود:این موزه ابتدا در یک اتاق بیست و چهار متری افتتاح و به مرور سه اتاق دیگر به آن افزوده شد که یکی از اتاق های موزه مربوط به اشیاء حصیری و در اتاقی دیگر که با فاصله از مجموعه اصلی قرار دارد اشیاء مختلف از جمله سوزن دوزی، سکه دوزی ،سفال، زیور الات ، هنرهای دستی عشایر، ظروف قدیمی مختلف از جمله تار ،تاس، تیتل و... در این مجموعه وجود دارند.
دهیار روستای عیسی آباد گفت :اثرها و اشیاء به نمایش درآمده در موزه، آئینه تمامنمایی از فرهنگ، هنر، آداب و رسوم، باورها و اعتقادات گذشتگان و نیاکان ماست که آن را میتوان پل ارتباطی میان گذشته، حال و آینده به شمار آورد.
دهیار عیسی آباد خواستار ثبت موزه عیسی آباد در اثرهای ملی کشور شد.
وی با بیان این که آثار و اشیاء این موزه به ۲۰۰سال قبل برمی گردد که این آثار تاریخی جذب گردشگران به این منطقه می شود افزود : عدم حمایت مسوولان جهت ثبت این موزه باعث نگرانی است و موضوع بعدی، بعد از ثبت ، نداشتن برنامه مناسب جهت حفظ اشیاء و آثار تاریخی در عیسی آباد است ، روستای عیسی آباد دارای محوریت فرهنگی بوده که این ویژگی قابلیت به ثبت رسیدن آن در فهرست آثار ملی می تواند باشد.
مبارکی گفت : وجود موزه و آثار تاریخی در این روستا موجب جذب گردشگر می شود و جذب گردش نیز میتواند منبع اقتصادی خوبی برای به فروش رساندن صنایع دستی اهالی این روستا باشد.
وی افزود: ارتباط فرهنگی میان موزه ها یکی از مهمترین راه هایی است که به بررسی شناخت فرهنگ ها می پردازد و موزه ها را از سکون و رکود بیرون آورده و پر بار می کند.
مبارکی در پایان ضمن تقدیر و تشکر از صاحب گل صالحی فرماندار شهرستان نیکشهر و فرامرز دانش بخشدار بخش لاشار (اسپکه) که همکاری تنگاتنگی در رابطه با رفع مسایل و مشکلات مردم این روستا علی الخصوص موزه دارند و از مسوولین میراث فرهنگی خواستار مرمت و بازسازی اتاق های موزه و ثبت این موزه در آثار ملی کشور شد.
نظر شما